Stedentrip naar Hasselt

In een stad als Hasselt kun je uitstekend terecht voor een stedentrip. Het zou zelfs als een dagtrip kunnen, maar we adviseren toch om er twee dagen of een lang weekend van te maken. Zo heb je iets meer de tijd om de stad echt te leren kennen. Behalve interessante musea heeft Hasselt namelijk ook erg veel leuke winkels, kleine boetieks en heerlijke terrasjes. Een combinatie van dit alles maakt een bezoek aan Hasselt des te leuker. Wanneer je eenmaal de binnenstad hebt bereikt zal het je snel opvallen dat het centrum lekker compact is. Je kunt er dan ook niet snel verdwalen. De diversiteit, vriendelijke mensen en de sfeer is heerlijk. Tijdens het hoogseizoen kan het misschien wel eens als te druk worden ervaren.
Een hotel of een B&B?

Wanneer je besluit om minimaal 1 overnachting te nemen, moet je je toch enigszins verdiepen in het aanbod. Er zijn een aantal grote ketens die er vertegenwoordigd zijn zoals het Ibis Hotel, Mercure Hotel, Holiday Inn en het Radisson. Maar nog leuker is het om een beetjes in de sfeer van de stad te verblijven. Wij zelf hebben een nacht gelogeerd bij Charmehotel ‘t Hemelhuys. Deze kleinschalige B&B is super gunstig gelegen aan het Hemelrijk net achter de Sint-Quintinuskathedraal. De vijf kamers zijn volledig in stijl ingericht en dragen namen als Amethyst, Aquamarijn en Aventurijn. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een aangenaam middenklassehotel zoals Park Inn By Radisson Hasselt. Super centraal en heel betaalbaar.

Er zijn inmiddels zoveel boekingssites dat je kunt verdwalen in het ruime aanbod. Wat wij zelf altijd doen is bij vergelijkingssite Trivago zoeken. Je ziet dan meteen de prijzen per aanbieder, zodat je snel kunt zien waar je de laagste prijs voor een bepaald hotel betaalt. De prijzen kunnen onderling immers aardig verschillen, waardoor vergelijken echt de moeite waard is. Soms wordt er tientallen procenten korting gegeven op bepaalde accommodaties.

Bekijk de goedkoopste kamerprijzen in Hasselt via trivago.nl

overnachten in Hasselt

Waar overnachten in Hasselt

De site waarovernachtenin.nl biedt de beste informatie over waar je in plaatsen het beste kunt overnachten. Reisexperts hebben op basis van hun ervaringen met Hasselt bijvoorbeeld de beste budgethotels, de handigste accommodaties qua ligging en de meest bijzondere hotels in Hasselt geselecteerd en beschreven. Wij gebruiken deze site geregeld tijdens onze zoektocht naar de meest geschikte overnachtingsmogelijkheden voor een reisbestemming.

De beste opties om te overnachten in Hasselt lees je op ‘Waar overnachten in Hasselt?“.

Winkelen

Zowel grote en dure merken als goedkope en zeer gangbare winkels sieren de binnenstad van Hasselt. De vele studenten die er verblijven moeten immers ook hun inkopen kunnen doen. Je ziet dan ook een heel afwisselend stadbeeld met merknamen als H&M, G-star, Didi, Jack & Jones, Massimo Dutti, C&A, Zara, Ulla Popken en Fred & Ginger. Voor de iets grotere beurs zijn er genoeg speciaalzaken, juweliers en luxe kledingwinkels te bezoeken. Het allerleukste van een stad als Hasselt is misschien toch wel het aanbod bijzondere winkels. Zo tref je in de straat het Hemelrijk nummer 9 een super leuk snuisterijen winkeltje met twee verdiepingen. Eenmaal binnen bij Emily Puck wordt je omringt met super zoete spulletjes die vaak afkomstig zijn uit Scandinavië. En ook de chocolatiers, bakkerijen en traiteurs hebben goed gevulde vitrines om de vingers bij af te likken. We zijn nu eenmaal in Vlaanderen in de Stad van de Smaak. Aanstaande ouders zullen bijvoorbeeld erg blij worden van winkels als Baby de Luxe aan de Dokter Willemsstraat nummer 5. Als je wilt kun je hier de volledige babykamer inrichten.

Winkelen in Hasselt

Eten en drinken

Voor ieders portemonnee is er wel een geschikt restaurant te vinden. De Stad van de Smaak heeft namelijk een heel afwisselend aanbod voor wat betreft eten en drinken. Aan de Grote Markt zijn verschillende restaurants te vinden met regelmatig wisselende dagmenu’s en aan de Zuivelmarkt zijn een aantal leuke en iets meer gespecialiseerde restaurants gelegen. Maar in elke straat is wel een leuk restaurant te vinden. Meer dan eens wordt een lunch of andere maaltijd genuttigd met een goed glas wijn of lekker Belgisch biertje. Want ook daar staat de stad om bekend. De Belgische keuken bestaat vooral uit lekkere frieten met gerechten als langzaam gegaarde varkenswang, visgerechten, garnalenkroketten, Asperges op Vlaamse wijze of gegrilde ossenhaas.

Wanneer je op zoek bent naar een café met lekkere Belgische biertjes dan ben je wederom aan het Hemelrijk op het juiste adres. Café ‘t Hemelrijk heeft een aanbod van zo’n vierhonderd verschillende biertjes. Zowel binnen als buiten op het terras is het uitstekend vertoeven. Eenmaal op bezoek in Hasselt mag je zeker niet vergeten om eens een jenever te bestellen. Waarschijnlijk ontvang je hierbij niet meer de Hasseltse speculaas. Een bijzondere combinatie uit de geschiedenis van de stad. In het Jenever Museum kunnen ze je er alles over vertellen en zelfs laten proeven.

Eten & drinken in Hasselt

Wandelroute

Om de stad Hasselt goed te leren kennen is het misschien verstandig om dat aan het begin van je verblijf te doen middels de historische stadswandeling. De wandeling begint aan de Grote markt en gaat systematisch door het centrum. Bij het bureau voor Toerisme kun je voor enkele euro’s een informatieboekje aanschaffen waarin veel details over de stad vermeld staan. Het werkt verder heel simpel. De route is namelijk bepaald door de koperen hazelnoten die in de vloer verwerkt zijn. Zij wijzen direct de looprichting aan. Meer informatie over leuke wandelingen door de stad Hasselt vind je ook op de pagina bezienswaardigheden bij het onderwerp themawandelingen.

De wandelroute wordt op de straat aangegeven