Reizen naar Hasselt

De stad Hasselt is op verschillende manieren te bereiken. De stad heeft zijn eigen treinstation, er zijn goede busverbindingen en ook per auto is het uitstekend aan te rijden. De meeste Nederlandse toeristen kiezen ervoor om met de auto naar Hasselt te reizen. Hasselt is via snelwegen E-313 (via Antwerpen) en E-314 prima bereikbaar. Vanuit Eindhoven reis je via de nationale weg N-74 naar Hasselt. Vliegen naar Hasselt kan niet. Er is geen internationaal vliegveld nabij Hasselt. Wie vanuit het buitenland naar Hasselt wil reizen per vliegtuig die kan aanvliegen op Eindhoven, Maastricht-Aken of Luik en vervolgens per taxi of huurauto naar Hasselt reizen.
Met de trein

Wanneer je met de trein Hasselt bezoekt kun je vertrekken vanaf elk willekeurig station. Hoe vaak je over moet stappen is geheel afhankelijk van je beginpunt. Ook zal er zeker een overstap zijn in Antwerpen Centraal of Maastricht. Om terug te reizen per trein vertrekt er ieder uur een trein richting Antwerpen. Daarvandaan zijn er verschillende mogelijkheden om via Breda de rest van Nederland te bereiken.

Bekijk treinen en tickets naar Hasselt op NS International

Met de trein naar Hasselt

Met de bus

Als je liever per bus de stad Hasselt bezoekt zijn er weer andere mogelijkheden en opstap plaatsen. Vanuit Maastricht ga je met Lijn 45 vanaf het station naar het station van Hasselt. Ook vanuit Antwerpen Centraal zijn er verschillende bussen die richting Hasselt rijden. Kijk voor meer informatie op www.delijn.be.

Parkeren

Het parkeren in het centrum is soms wat lastig. Verschillende hotels en b&b’s hebben dan ook een eigen parkeerterrein. Soms kan dit enkele straten verwijderd zijn van het adres. Binnen de eerste ring van de stad is het betaald parkeren. Zowel op straat als in de parkeergarages. Buiten de eerste ring (Groene Boulevard) en binnen de tweede ring (de Singel) is het verplicht om te parkeren met een parkeerschijf tenzij anders wordt aangegeven. Bij het cultuurcentrum aan de Kunstlaan bijvoorbeeld is er een goede parkeergelegenheid te vinden die gratis is.

In de blauwe zone tussen de Groene Boulevard (eerste ring) en de Singel (tweede ring) kun je gratis parkeren voor maximaal twee uur. Je moet dan wel in het bezit zijn van een parkeerschijf die je goed zichtbaar op je dashboard legt. Wanneer er uitzonderingen zijn wordt dit duidelijk kenbaar gemaakt.

Aan de parking aan: de Alverberg, Slachthuiskanaal, Vilderstraat, Kolonel Dusartplein, Hawai, Truierbrug Noord, Truierbrug Zuid, Kolenkaai, Spoorviaduct en bij afrit 28 Hasselt Zuid is het volledig gratis parkeren zonder een parkeerschijf of parkeerkaart.

Parkeergarage in Hasselt

Vervoer in Hasselt

In het centrum van Hasselt zijn er verschillende manieren om je te verplaatsen. Je kunt er per bus, per taxi, te voet en zelfs op de fiets jezelf verplaatsen. Een taxistandplaats tref je bij het treinstation. Wanneer je in het centrum een taxi wilt gebruiken moet je deze telefonisch of online reserveren. Dit kan met de HTM Hasseltse Taxi Maatschappij of via Taxi Group Hasselt.

De busdiensten zijn goed georganiseerd. Er zijn verschillende op- en afstap plaatsen. Bij het bureau voor toerisme aan de Maastrichterstraat zijn boekjes met verschillende busdiensten beschikbaar. Een kaartje voor de bus koop je in een supermarkt, krantenwinkels, tankstations, in de Lijnwinkels of gewoon bij de chauffeur. Bij de chauffeur is wel het minst voordelig. Er zijn ook dagpassen, drie- vijf- en zevendagen passen beschikbaar. Vanaf de Grote Markt vertrekt er zeer regelmatig een bus.

De bus van De Lijn

Fietsen

Een fiets huren doe je heel gemakkelijk bij het Fietspunt aan het Stationsplein van Hasselt. Zij verhuren verschillende soorten fietsen zoals stadsfietsen, tandems en e-bikes. Op https://fietsparadijslimburg.be/ lees je alle info plus de tarieven. Daarnaast staan er in de Hasseltse binnenstad ook zo’n 200 groene deelfietsen die je tegen betaling kunt gebruiken. Je moet je eerst inschrijven via www.mobit.eu. Het is handig als je de app ook download, zodat je kunt zien waar er fietsen beschikbaar zijn.

Fietspad in beide richtingen